C

rème de la crème. På klassiskt manér kryddar vi våra SURF & MINDFULNESS RETREATS på slottet med ett par härliga signaturveckor, först ut är vår Chef in Residence med 2024-års vinnare av årets Mästerkock, Tess Medina, som håller hov hos oss sommarens första vecka, den 27 juni - 5 juli.  

Med rötter i både Frankrike och Sverige och en uppväxt i Los Angeles har Tess matlagning inspirerats av många kulturer – men Frankrike ligger henne extra varmt om hjärtat. Nordafrikanska smaker är också ett vanligt inslag i hennes matlagning. 

Maten, vinet, havet och bergen, det är där min passion finns.  

Tess signum är att laga generös och smakrik mat som delas vid bordet som i sig själv skapar en härlig gemenskap. Under henes vecka hos oss på slottet kommer Tess att laga brunch och middagar med inspiration från havet och naturen – fyllda med färg, smak och värme. Hon har också lovat vinprovning med lokala viner någon kväll.

Vi sätter scenen, det är filmiskt, tryggt hållna av Pyrenéerna i öster och Atlanten i väster i myllan av de målande landskapen i Baskien i sydvästra Frankrike, precis just där bjuder Surfakademin in till vårt mäktigaste, läckraste och mest fullmatade surf & mindfulness retreat någonsin.

Våra dagar här vid Atlantkusten, Surfakademins hem sedan två decennier, är fyllda med allt som gynnar kropp, sinne och själ. Vi inleder dagen med en mindfulness-session – det kan vara yoga, meditation eller andningsövningar. Tess dukar upp till en smarrig och näringsrik brunch. Sedan drar vi ut på roadtrip längs den dramatiska kustlinjen för att hitta dagens bästa vågor – oftast till de långa sandstränderna i Hendaye eller Bidart.

På eftermiddagarna chillar vi vid poolen, hikear i Pyrenéerna – bara en timme bort från slottet. Lagom till att solen dippar ner över Atlanten dukar Tess upp middagen på slottsgården.

Du kan läsa mer om hela upplägget för veckan på Surfakademin

Kulinariska upplevelser på Chateau Basque

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

V

i inleder sommarens härligaste vecka med en meet & greet i slottsparken vid 16-snåret på fredagen så fint att du planerar din resa därefter.


Upplägget

Din investering inkluderar boende i ett dubbelrum på Chateau Basque i sju nätter (fredag till fredag), fem dagars surflektioner, vi har lagt in en vilodag från surfen i mitten av veckan som vi förgyller med en vacker hike i Pyrenéerna. Sen landar vi mjukt varje dag med yoga- och meditationssessions kurerade av vår husyogini.

Vi surfar på närliggande stränderna i Hendaye och Bidart, beroende på rådande förhållanden. Vanligtvis är vågorna bäst tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen, så vi surfar vid något av dessa tillfällen. Så vi packar brädorna på surfbussarna och beger oss ut på ödmjuk lite roadtrip längs dem baskiska vägarna.

Brunchen signerad Tess Medina, serveras varje morgon vid 10:30. Dessutom leder vår kock förberedelsen av våra gemensamma middagar varje kväll. Medan brunchen ingår i paketet är kostnaden för middagar separat och baseras på självkostnadspriset för råvarorna. Brukar landa på 2.000 SEK.

Som vi ser det, bästa sättet att resa i stil från Skandinavien till Biarritz är antingen med SAS, som flyger direkt från Stockholm & Köpenhamn på fredagar, eller om du har tid på din hand, en roadtrip genom Europa eller tågluff.

 

SURFEN (YANG)

Vi samarbetar med våra vänner och Baskiens härligaste surf coacher Nathan Curren & Justin Delanne och deras crew. Otroligt talangfulla surfare och gedigen erfarenhet inom att coacha surf. Nathan är vidare den yngsta av världens mest välrenommerade surfsläkt, farfar Pat Curren, en big wave pionjär på Hawaii under 50- & 60-talen och pappa Tom, flerfaldig världsmästare under 80-talet och en sann stilikon. En ynnest för oss alla.  

Förutom de magiska vågorna ger vi dig den teoretiska grundkollen inom surfing med vattensäkerhet, vågteori, stil- och etikettskola. Vi fotograferar och filmar under veckan för en filmfeedback session och bildvisning på avslutningskvällen. Peter & Jens håller i pep-talk, surffilosofi och delar med sig av sina surfäventyr. 

 

MINDFULNESS (YIN)

Surfakademins husyogini bjuder under veckan på sina signatursessions framtagna för oss surfare, vi varvar ner, sträcker ut och landar med yoga, meditation och breathwork. 

 

MATEN (YIN & YANG)

Vårt kök vilar tryggt på det rika baskiska landskapet och dess grödor. Vi äter plantbaserat och hjärtfyllt. Den dagliga brunchen ingår men för middagarna tillkommer råvarorna, brukar landa på 2000 kronor på ett ungefär, Swishas på plats.